Нашите СЛАМки и бъркалки са направени от естествени растителни стъбла (пшенични) и са 100% биоразградими, което означава, че няма да се задържат на сметища, замърсявайки земята или океаните ни.

 

Те са подобни по усещане и функция на пластмасовите сламки, с които всички сме свикнали, но без вредния отпечатък на нашата земя. За разлика от хартиените сламки, СЛАМка са направени от възобновяем източник, не съдържат глутен и най-доброто от всичко е, че не се мокрят при продължителна употреба!

С толкова много възможности за устойчиви продукти, как да разберете кои са подходящи за вас? Създадохме тази таблица, за да представим най-добрите причини за използването на сламки и бъркалки от пшеница, и как те се различават от другите алтернативи:

НАШИТЕ СЛАМки

Закупуваме пшеницата и растенията си от малки местни производители в Добрич и Габрово. По този начин предлагаме допълнителен доход за реколтата им.

 

Ние ръчно избираме най-качествените стъбла за нашите СЛАМки и след това ги нарязваме на дължина, най-подходяща за повечето напитки - около 20 cm. Няма две напълно еднакви сламки поради естествените отклонения в диаметъра на пшеницата.

 

След това нашите сламки преминават през процес на почистване, за да премахнат всякакви частици мръсотия или дори насекоми. По време на производствения процес не се добавят никакви химикали, покрития или добавки. Те се проверяват внимателно за качество, след което се опаковат ръчно в нашите картонени кутии.

ИЗРАБОТКА