Колко "еко" са алтернативите?

Къде е проблемът накратко?

За да се намалят енергийните ресурси и емисии от въглероден диоксид за направата на сламка от неръждаема стомана, тази сламка трябва да се използва повторно съответно 102 пъти (енергия) и 149 пъти (въглероден диоксид). Аналогично, стъклената сламка трябва да бъде използвани повторно 45 пъти, а бамбуковата - 32 пъти (енергия) и 27 пъти (въглероден диоксид), вместо да купува и изхвърля еднократна пластмасова такава.


Торбички: Еко чантите могат да се окажат по-лоши от пластмасовите. Човек трябва да използва еко торби или торби за многократна употреба най-малко 104 пъти, за да направи промяна в околната среда. Статистиката обаче показва, че хората ги използват средно само 52 пъти. Допълнително, повечето еко чанти също са направени от влакна на пластмасова основа като найлон. С течение на времето нишките се износват, произвеждайки милиони микропластмасови частици.


Хартиени изделия: не всички хартиени чинии и чаши са екологични и рециклируеми, тъй като много от тях имат восъчно или пластмасово покритие на повърхността. За съжаление, това предотвратява и рециклирането им.

Обръщаме внимание, че и нашите сламки имат отпечатък върху околната среда, поради нуждата от тяхната предварителна обработка на полето, както и транспорт до преработвателния ни цех. Да не забравяме и разхода на вода и електричество, които се изразходват в процеса на дезинфекция и за функциониране на цеха. Смятаме и емисиите, отделени при печата и суровините за направата на опаковките.


Ако наистина искате да окажете положително въздействие върху околната среда, помислете изцяло за минимизиране на използването на пластмаса за еднократна употреба! А ако Ви се налага да използвате сламка, ние сме насреща с една наистина напълно естествена алтернатива.

67 преглеждания